REČENO, OBEĆANO, UČINJENO

Nema komentara » Datum objave: 03.06.2013 u 17:19 - postavio
Kategorija: Uncategorized

BEZ

KEMIJSKIH SREDSTAVA: JUČER OTVOREN POKUSNI PČELINJAK PO UZORU NA JOHNA KEFUSSA Ispis E-mail
Ponedjeljak, 03 Lipanj 2013
ImageKako je već i najavljivano, projekt pokusnog pčelinjaka, koji je osmislilo Pčelarsko društvo „Lipa“ iz Zagreba, u potpunosti je zaživio te je 2. lipnja točno u podne, u neposrednoj blizini Markuševca, svečano otvoren

ImageAnalia Noelia Martinez svečano otvorila pokusni pčelinjak

 

Image

 

Image

 

U slavljeničkom tonu, uz prisustvo medija, pčelara i njihovih gostiju, vrpcu su zajedničkim snagama prerezali predsjednik PD „Lipa“ Josip Križ i posebna gošća iz Argentine Analia Noelia Martinez koja je u Zagreb stigla 30. svibnja kako bi održala predavanje o umjetnoj oplodnji matica i ujedno osposobila nekoliko članica i članova PD „Lipa“ za taj zahtjevan posao.

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

Image

 

A osim o uzgoju matica, prisutni su izuzetno pristupačnoj Martinez (koju smo od milja prozvali Amelie), postavljati i općenita pitanja o pčelarstvu u Argentini, te su s obzirom na to da je Analia Noelia Martinez zaposlenica INTA-e Nacionalnog instituta za poljoprivrednu tehnologiju dobili potpune odgovore.

 

Image

 

Image

 

Image
Iako se iz Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba nisu odazvali pozivu, svečano otvorenje testnog pčelinjaka po uzoru na učenja Johna Kefussa prošlo jeu više nego ugodnom druženju te smo se „iz prve ruke“ uvjerili u uspješnost pčelarenja bez uporabe kemijskih sredstava! Naime, svih 15 pčelinjih zajednica je besprijekorno!

 

Image

 

Image

 

ImagePokusni pčelinjak

 

Image

 


Svi oni koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati jučerašnjem otvorenju, a žele nadoknaditi gradivo, pozvani su na predavanje koje će Analia Noelia Martinez 5. lipnja održati uMeđugorskoj 55 (Dubrava), s početkom u 19 sati.Vidimo se!